Over ons

.

De behoefte aan écht gezonde producten voor onze kromsnavel wordt steeds groter. Meer en meer willen we onze vogel(s) een goed alternatief bieden voor wat ze in de natuur tot zich zouden nemen.
Op de pagina www.kokenvoorpapegaaien.nl probeer ik al heel wat jaren een leuke variatie aan recepten van salades en koekjes aan te bieden zodat je die thuis na kan maken. Maar in de loop der jaren is gebleken dat de koekjes nóg lekkerder én gezonder kunnen.

Tegenwoordig bak ik veel koekjes af in een dehydrator (droogmachine) op 40 graden Celsius.
Bij verhitting ver boven de 40 graden Celsius worden aardig wat vitaminen en vooral enzymen vernietigd en dat willen we niet! We willen juist dat onze vogels goede voedingsstoffen binnen krijgen in alles wat we hen aanbieden. Dus verse, onbewerkte producten gebruiken is altijd het beste en de producten zo min mogelijk verhitten, geven de beste voedingswaarden en energie!

Alle producten van MOKY Bird worden dagelijks vers gemaakt van eerlijke, zoveel mogelijk biologische, natuurlijke producten zonder geur- en smaakstoffen.

.

Koekjes
De koekjes bevatten geen conserveringsmiddelen of geur- en smaakstoffen, en daarom kunnen de koekjes ook niet maanden bewaard worden.
De koekjes die ik verkoop kan je twee weken in de zak of koektrommel te bewaren.
Ik doe er zelf nog een bakje met rijst bij, zodat eventueel vocht opgenomen wordt en de koekjes knapperig blijven.
Bestel dus gerust de (h)eerlijke koekjes die zo natuurlijk mogelijk gebakken en verpakt zijn.

Afbak koekjes en pellets
Naast de MOKY Bird koekjes zijn er ook ‘afbak’ koekjes en pellets. Dan ontvang je alle benodigde ingrediënten in een handig ziplock-zakje.
De natuurlijke ingrediënten zijn met zorg uitgezocht en verzameld om zelf thuis heerlijke koekjes van te bakken.
Hier voeg je dan een ‘binder’ aan toe zoals een stukje banaan. Je rolt balletjes of gebruikt de handige cookie cutters. De koekjes gaan in de oven en je hebt heerlijke versnaperingen voor je vogel(s). Je hoeft dus niet perse een dehydrator te hebben. Je gebruikt gewoon je eigen oven! De meeste elektrische- of heteluchtovens hebben een minimum temperatuur vanaf 45-50 graden. Op deze lage temperatuur behoud je het beste de goede voedingsstoffen en kan je prima de versnaperingen voor je vogels afbakken.

Wil je zelf aan de slag?
Dan is het Kookboek voor Papegaaien iets voor jou! Dit e-boek is een handig naslagwerk. Hiermee kan je zelf aan de slag en experimenteren. Jij weet tenslotte het beste wat je vogel(s) het aller lekkerste vinden en wat ze zonder pardon uit de voerbak gooien …